Календар вагітності та розвитку дитини

Новонароджений по місяцях

Пісний новорічний стіл

Пісний новорічний стіл

Різдвяний піст припадає на Новий рік, а це означає, що ті, хто його дотримується, змушені будуть відмовити собі в спокусі з´їсти м´ясні, молочні та кондитерські вироби. Але це зовсім не означає, що при відсутності цих продуктів новорічний стіл виявиться мізерним. Адже є чимало чудових страв, вживання яких в Різдвяний пост дозволено!

Голубці овочеві

Вам знадобиться: 1 качан капусти, 300 г рису або гречки, 300 г моркви, 4 цибулини, 3 столові ложки рослинної олії, 500 г помідорів або 2-3 столові ложки томатної пасти.

Вилок капусти розібрати на листя. Капустяне листя обшпарити, товсті прожилки зрізати. Рис (або гречку) відварити, нашаткувати моркву, цибулю дрібно нарізати. Змішати компоненти, посолити за смаком, поперчити. Загорнути капустяне листя з фаршем конвертиком, обсмажити в маслі. Покласти в каструлю на капустяне листя, додати півсклянки води. Помідори нарізати скибочками, покласти на голубці, додати підсолену рослинну олію. На повільному вогні довести до готовності.

Салат з кальмарів з оливками

Вам знадобиться: 200 г кальмарів, 0,5 банки консервованих оливок без кісточок, 1 свіжий помідор, 1 солодкий перець, 1 лимон, 3-4 зубчики часнику, 1 чайна ложка гірчиці, 3 столові ложки оливкової олії, зелень.

Кальмари відварюємо, очищаємо від плівок і нутрощів, нарізаємо кільцями. З´єднуємо сік лимона, гірчицю, дрібно рубаний часник, сіль і масло. У цьому маринаді замочуємо кальмарів на 15-20 хвилин. Перець нарізаємо соломкою, а помідор - кубиками, кожну оливку розрізаємо на четвертинки. Все з´єднуємо і перемішуємо. При подачі на стіл посипаємо рубаною зеленню.

Новорічний пісний торт

Вам знадобиться: крекери, пісне шоколадне масло 200 г, какао-порошок 3-4 столові ложки, сухе молоко або вершки (пісні) 3-4 столові ложки, цукор - 2-3 столові ложки, пісне масло (100 г), мармелад або цукати 200 г, волоські горіхи 200 г.

Крекери поламати на дрібні шматочки. Подрібнене печиво змішати з усіма іншими інгредієнтами. Потрібно, щоб суміш стала однорідною, коричневого кольору. Візьміть целофанові пакети, покладіть в них цю масу, сформуйте ковбаску і заморозьте в морозилці.

Медове печиво на манній крупі

Вам знадобиться: 1 склянка манної крупи, 0,5 склянки меду, 3 столові ложки рослинної олії (рафінованого), 1 склянка води, 2 склянки цукру, 100 г будь-яких горіхів, ванілін на кінчику ножа.

Манну крупу обсмажуємо на сухій сковорідці до світло-бежевого кольору. З´єднуємо мед, цукор і воду. Кип´ятимо близько 5 хвилин. Готовим сиропом заливаємо обсмажену крупу, горіхи і ванілін. Все перемішуємо і викладаємо на чисту рівну поверхню. Коли маса застигне, нарізаємо печиво довільної форми.

Апельсиновий компот

Вам знадобиться: 3 апельсини, 1 л води, 4 столові ложки цукрового піску, 1 столова ложка меду.

З вимитих апельсинів зрізати тонкий шар цедри, нарізати її смужками і проварити з цукром. У сироп покласти мед, охолодити. Апельсини нарізати гострим ножем кружечками, розкласти в порційний посуд, залити приготовленим сиропом. Якщо апельсини дуже солодкі, можна підкислити сироп лимонним соком або кислотою.

За матеріалами goodhouse.com.ua

Файли для завантаження

Цікавий матеріал для вас