Індичка фарширована яблуками
Потрібно: 1 кг яблук кислуватих (наприклад, антонівки), 1 невелика індичка, сіль за смаком.Індичку потрібно натерти зовні і всередині сіллю. Яблука розрізати на четвертинки, після чого з них потрібно вирізати серцевину. Індичку начинити шматочками яблук і зашити суворою ниткою. Після цього, поклади індичку на сковорідку або на деко і постав у духовку, попередньо розігріту до 200 ° С. Запікати потрібно 1-1,5 години. При цьому індичку необхідно періодично виймати з духовки і поливати соком, що утворюється. Таким чином можна запекти і курку, використовуючи в якості начинки чорнослив.
М´ясо по-тайськи
Потрібно: 200 г пісної свинини, 250 г індійського рису, 1 зубчик часнику, 1 цибулина, 200 г креветок, 4 столових ложки оливкової олії, 250 г зеленої цибулі, 2 помідори, 1 столову ложку подрібненої зелені.На слабкому вогні посмаж цибулю разом з розтертим часником. Додай порізане соломкою м´ясо, а за 3 хвилини до зняття сковорідки з вогню додай очищені креветки. Відварений рис посолити і додати в нього нарізані помідори. Після чого отриману суміш додати в м´ясо, змішати і нагріти. Збовтати яйця, додати їх в м´ясо і запекти. Посипати нарубаною цибулею і зеленню петрушки.
Млинці з куркою
Потрібно: 2 яйця, 2 склянки молока, 1 склянка борошна, щіпка соди, 1 ч. ложка цукру, 400 г відвареного філе курки або індички, 2 ст. ложки рослинної олії, 1 невеликий цукіні, сіль за смаком.Молоко, яйця, борошно і цукор змішати. Збити до утворення однорідної маси за допомогою міксера або віночка. На сковорідку вилити рослинне масло і добре нагріти. За допомогою ополоника або великої ложки наливати на сковорідку тісто. Спекти млинці.
Філе курки або індички пропустити через м´ясорубку. Цукіні нарізати дрібними кубиками і хвилин 10-15 потушкувати на воді. Цукіні змішати з м´ясним фаршем, посолити і отриманою масою нафарширувати млинці. Подавати зі сметаною або томатним соусом.
Овочі фаршировані
Потрібно: 1 невеликий цукіні, 4 помідори, 2 цибулини, 2 морквини, 4 солодких перці, 2 склянки рису, 2 ст. ложки рослинної олії, 4 склянки води, 200 г твердого сиру, сіль за смаком.З перців, помідорів і ціккіні потрібно вийняти середину. Рис залити водою, довести його до кипіння і протягом 20 хвилин варити до готовності. Цибулю і моркву дрібно нарізати і поки цибуля не стане прозорою тушкувати в маслі. Після цього цибулю і моркву змішати з рисом.
Отриманою сумішшю нафарширувати овочі і поставити їх у розігріту до 200 ° С духовку. Перці і помідори запікати 15 хвилин, а цукіні - близько години. Незадовго до готовності овочі потрібно посипати натертим сиром.
Салат «Цезар» (дієтичний варіант)
Потрібно: 1 спечена на грилі або відварна грудка, 2 пучка салату, 1 помідор, 5 маслин без кісточок, 1 ст. ложка дрібно нарізаного кропу, жменя сухарів, 2 ст. ложки сметани.Салат порвати (або порізати) на великі шматки і укласти на велике блюдо. Зверху на салат покласти скибочки помідорів, нарізану курячу грудку, маслини і сухарики. Сметану підсолити, а після цього змішати з дрібно нарізаною зеленню. Салат заправити отриманим соусом.
Тістечка з сиром
Потрібно: 5 яєць, 1 склянка борошна, 1 склянка води, 100 г вершкового масла, 500 г м´якого сиру, щіпка солі, 0,5 ч. ложки ванільного цукру, 3 ст. ложки цукрового піску.У воду додати цукор, сіль, масло, розмішати і довести до кипіння. Всипати борошно і помішуючи варити 5-6 хвилин. Після цього тісто охолодити до теплого стану, поступово ввести яйця і вимішувати до отримання однорідної маси. Отримане тісто розкласти на змащене маслом деко ложкою і при температурі 200 ° С випікати близько півгодини. Сир змішати з цукром. Готові тістечка остудити. Після чого розрізати їх навпіл і заповнити сиром.
За матеріалами uaua.info