Календар вагітності та розвитку дитини

Новонароджений по місяцях

Їжа: корисно та смачно

Правильне харчування дуже важливе для розвитку дитини. Ми не тільки допоможемо вам корисно і дуже смачно годувати свою дитину, але і вам обіцяємо багато цікавого і корисного. Поради зі здорового харчування, плюси і мінуси дієт, з годування дитини і введення прикорму, приготуванню їжі з дитиною - все це ви знайдете розділі "Їжа: корисно та смачно"

Літо: дитяче меню для спекотного дня

Окрошка

2 роки

Склад: 1 склянка кефіру, 1 відварна картоплина, 100 г вареної курки (грудинка), по 1/2 пучка зелені кропу і петрушки, 1/2 пучка зеленої цибулі, 1 огірок, 5 редисок.

Як і коли вводити перші ягоди

Будемо знайомитися

Щоб знайомство з ягодами пройшло у крихти без проблем, проведи його грамотно. Також не варто забувати про те, що ранні фрукти та ягоди яскраво пофарбовані, а значить містять велику кількість пігменту. На жаль, лікопін і каротин можуть викликати алергічні реакції не тільки у дітей з харчовою алергією, а й у здорових малюків (при надмірному вживанні).

Дізнайся про корисну їжу для дітей

Організм дитини вбирає як губка все, що в нього потрапляє. У випадку з вітамінами і мікроелементами - це плюс, адже вони дуже важливі для росту і розвитку. Але в продуктах можуть міститися і шкідливі речовини, такі як нітрати, пестициди, ГМО, антибіотики та інші. Вони також всмоктуються в організм майже в первозданному вигляді.

Принципи збалансованого харчування: підрахунок калорій, які ми споживаємо

Як потрібно чітко збалансувати вміст жиру в організмі, точно також необхідно і збалансоване число калорій, спожитих щодня для підтримки нормальної ваги. Правда, багато фахівців з харчування не є пристрасними шанувальниками ретельного підрахунку калорій, так як на практиці це практично неможливо – ну як підрахувати кількість калорій в котлеті, овочевій ікрі з різноманітних за формою або розміром овочів і багатьох інших повсякденних страв? Та й більшість людей не мають такої кількості часу, щоб регулярно витрачати його на підрахунки калорій у своєму меню.

Принципи збалансованого харчування: не виснажуйте організм надто малою кількістю калорій

Ця порада здається дивною на тлі більності проблем з переїданням, ніж з недоїданням. Але існує і зростаюча тенденція до добровільного споживання малої кількості калорій, що іноді призводить до сумного результату. Одна з найбільш поширених форм недоїдання - нервова анорексія. Цим недугом часто страждають забезпечені люди, звиклі цілком віддавати себе роботі, а також молоді дівчата, що пов´язано зі зростаючою популярністю модельного бізнесу.

Принципи збалансованого харчування: планування фізичних навантажень

Третій принцип збалансованого харчування - це планування фізичних навантажень так, щоб вони відбувалися безпосередньо перед вечерею. На основі досліджень можна припустити, що час занять фізичними вправами впливає на зміну ваги і жирового компонента.

Принципи збалансованого харчування: правило 25-50-25

Його необхідно жорстко дотримуватися тим, хто бажає схуднути, так як воно дозволяє регулювати вагу тіла, контролюючи кількість їжі, яка споживається на сніданок, обід і вечерю. Розшифровуємо: 25% калорій має припадати на сніданок, 50% калорій - на обід, 25% - на вечерю.

Принципи збалансованого харчування: принцип енергетичної адекватності

Ви навіть не уявляєте наскільки правильне харчування може невпізнанно перетворити вашу фігуру. Напевно багато хто з нас не раз повторював: «Я так мало їм, а все одно товстію!». Здавалося б, перестала їсти, і всі справи. Але де ж тоді брати енергію для тренувань, адже дефіцит харчових калорій означає занепад сил і майже нульову результативність тренувань. Ніякого голодування!

Як зберегти фігуру на новорічні свята

Новорічні свята, як відомо, супроводжуються тривалим застіллям. Вечір 1го січня є логічним продовженням 31 грудня і дуже складно втриматися від бажання не доїсти те, що залишилося від попереднього вечора. А в наступні дні - візити в гості і назад, потім Різдво, потім старий Новий рік... Загалом, найтриваліше веселе свято в році закінчується приблизно в той момент, коли вранці першого робочого дня ми насилу можемо застібнути штани, спідниці або затягнути ремінь.

Пісне меню: ароматний гороховий супчик, печений гарбуз і банановий десерт

РЕЦЕПТ № 1: Гороховий суп

ТРЕБА:

Горох - 1 стакан
Картопля - 3-4 бульби
Морква – 2 штуки
Цибуля - 1 головка
Лавровий лист і зелень за смаком.

Файли для завантаження

Цікавий матеріал для вас