Квасоля (біла) - 1 стакан
Картопля (середнього розміру) - 4 шт
Цибуля ріпчаста - 1 шт
Печериці (свіжі) - 250-300 г
Спеції (сіль, перець чорний мелений, за смаком)
Зелень (петрушка, кріп, за смаком і бажанням)
Як готувати пісний грибний суп із квасолею:
1. Суху квасолю потрібно замочити приблизно на 5 годин (або на ніч) і відварити до готовності.
2. Гриби очистити, нарізати досить дрібно.
3. Цибулю теж очистити і нарізати дрібними кубиками.
4. Картоплю очистити, нарізати досить великими кубиками. Все скласти в каструлю.
5. Залити суміш водою, довести до кипіння, зменшити вогонь і варити до готовності картоплі. Можна замість води використовувати грибний бульйон - суп буде з ще більш вираженим грибним смаком і ароматом.
6. Коли картопля звариться, каструлю зняти з вогню, додати приблизно 3 / 4 квасолі і розім´яти вміст каструлі товкачкою. З грибами та цибулею нічого не відбудеться, а картопля і квасоля перетворяться на пюре, що нам і потрібно.
7. Додаємо квасолю (відкладену), повертаємо суп на вогонь, додаємо сіль, перець за смаком, доводимо до кипіння і варимо пару хвилин.
8. Додаємо нарізану зелень і даємо супу настоятися хвилин 5-10.
Приємного апетиту!
За матеріалами woman.delfi.ua