Календар вагітності та розвитку дитини

Новонароджений по місяцях

Зелені овочі захищають дітей від раку

Зелені овочі захищають дітей від раку

Вживання їжі з великою кількістю фолієвої кислоти знижує ризик виникнення раку нирок та головного мозку у дітей, дійшли висновку вчені з університету Міннесоти, США.



Вчені проаналізували дані Національного інституту ракових досліджень про 8829 онкохворих дітей у віці до 4-х років. Виявлено прямий зв'язок між кількістю фолієвої кислоти в раціоні та ризиком розвитку раку нирок та головного мозку.

Раніше було доведено, що фолієва кислота під час вагітності знижує ризик розвитку серйозних вроджених дефектів. Також фолієву кислоту пов'язують із запобіганням синдрому Дауна, зі зниженням ризику серцево-судинних захворювань.

Фолієва кислота міститься у великій кількості в листових зелених овочах і травах.

За матеріалами likar.info

Файли для завантаження

Цікавий матеріал для вас