Вже на 6-му місяці вагітності смакові рецептори крихітки досить добре розвинені, щоб формувати смакові відчуття, відрізняти солодке від солоного, гірке від кислого. Як відомо, навколоплідні води в утробі оновлюються кожні 4 години, до їх складу входить в основному вода, гормони, білки та інші поживні речовини. Рот малюка часто наповнюється цією рідиною, але не для того, щоб нею харчуватися. Адже всі поживні речовини малюк отримує по пуповині. А сформовані смакові рецептори дають можливість дитині відчувати смак, який може змінюватися в залежності від того, що їла мама.
Сьогодні вчені прийшли до думки, що смак малюка на 6-му місяці вагітності добре розвинений, він навіть демонструє перевагу одного іншому. Щодня вдитина поглинає певну кількість амніотичної рідини (навколоплідних вод). Внутрішньоматкова рідина піддається впливу всього, що з'їдає і випиває мама. Це сприяє звиканню плоду до смаку тієї їжі, яку він буде споживати після народження, і яка характерна для регіону проживання батьків.
Вивчаючи мінливий смак навколоплідної рідини, дитина починає звикати до специфічного смаку материнського молока. Експериментальним шляхом встановлено, що молоді мами мали ряд проблем з грудним вигодовуванням, коли кардинально міняли дієту після пологів.
Головна причина - малюк «не впізнавав» маминого молока. Крім того, в експерименті брали участь жінки, які постійно вживали страви з гострими приправами. У таких випадках смак такої їжі ставав звичним для малюка. Проте, якщо малюк раніше, до пологів, «не пробував» гострий перець, то його смак у маминому молоці, яка раптом дозволила собі його з'їсти, не прийдеться крихітці до смаку.
За матеріалами tvoymalysh.com.ua