Правильне харчування дуже важливе для розвитку дитини. Ми не тільки допоможемо вам корисно і дуже смачно годувати свою дитину, але і вам обіцяємо багато цікавого і корисного. Поради зі здорового харчування, плюси і мінуси дієт, з годування дитини і введення прикорму, приготуванню їжі з дитиною - все це ви знайдете розділі "Їжа: корисно та смачно"
Ранок… Так не хочеться вставати та йти на роботу чи навчання. Найпопулярнішим засобом в боротьби із сонливістю є кава та міцний чай. Багато років наші мами та бабусі казали нам «не пий багато кави – це шкідливо», але чому саме – не пояснювали. Так який же вплив на організм людини має кофеїн і чи настільки він страшний?
Половина м’ясної продукції в Україні містить генетично-модифіковані організми. Такими є результати дослідження, проведеного Укрметртестстандартом.
В основному, це соя, що входить до складу ковбас та пельменів. Фахівці б’ть на сполох, адже це питання не врегульоване законодавчо.
Коли колорадський жук скуштує генетично-модифікованої картоплі, в нього починаються спазми ротової порожнини. Вчені кажуть, що комаха залишається паралізованою і гине. Завдяки генній інженерії також можна створити холодо- та пестицидостійкі сорти рослин.
Усі знають: сік — продукт корисний. Він збагачує організм мінеральними речовинами, вітамінами, органічними кислотами. Звичайно, ідеальний варіант — це фреш. На жаль, не завжди можна знайти час, щоб потішити себе свіжоприготованим напоєм. Ось і йдемо за користю до найближчого супермаркету. Але далеко не кожен сік із пакету дійсно йде на користь.
Італійці обожнюють спагеті. Цю страву вони називають «паста», що в перекладі на українську означає тісто. Але, між іншим, повненьких серед них практично немає. Італійські дієтологи стверджують, що секрет тонких талій сеньйорит і синьйорів криється саме в пристрасті до улюбленої пасти. Вони їдять борошняні та макаронні вироби, виготовлені з тіста, замішаного на борошні грубого помелу з твердих сортів пшениці. За що ж так полюбили італійці свої спагеті? Насправді є за що. Завдяки значній концентрації комплексних вуглеводів, вмісту клітковини та тіаміну (вітаміну В1), макаронні вироби сприяють збереженню оптимальної ваги.
Звідки взимку взяти вітаміни і мікроелементи для зміцнення імунітету? В кінці лютого завжди спостерігається їх дефіцит, через що організм слабшає. А допускати цього не можна. Інфекції не дрімають, навколо лютує грип та інша зараза. Запобігти хворобам можна за допомогою родзинок. Вони буквально консервують у собі літні вітаміни (зберігаються на 70—80%) і мікроелементи (зберігаються на 100%), на які багатий виноград.